עדי

הקרנה פומבית של סרטים

שאלתי היא בנוגע לזכויות יוצרים במקרה של הקרנת פומבית של סרטיו של צ'רלי צ'פלין ובנוסף לרקע פס קול שונה מהמקור. וכן האם אפשר לפרסם אירוע מהסוג הזה ע"י תמונה שלו או תמונה מהסרט. אשמח לקבל מידע בנושא, תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

עדי שלום, זכות יוצרים ביצירה תהא למשך חייו של היוצר וכן שבעים שנים לאחר מותו. היות וצ'רלי צ'פלין מת בשנת 1977 יצירותיו עדיין נחשבות ליצירות מוגנות. כמובן שיש לקחת בחשבון את העובדה שכאשר מדובר ביצירה מורכבת כגון סרט, ישנם מספר יוצרים במשותף, אך סביר להניח כי צ'פלין ייחשב לאחד מהיוצרים של סרטיו. במצב דברים זה, הקרנה פומבית של יצירה מוגנת, וכמובן ביצוע שינוי בה דוגמת שינוי פס הקול, מצריכה קבלת אישור מבעל זכות היוצרים (נושא אשר טעון בירור- מיהו בעל הזכויות בסרטיו? חברת ההפקות, יורשיו של צ'פלין וכו'). בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים