בינה

תביעת רשלנות רפואית כנגד בית חולים

אבא שלי הופנה לביה"ח ע"י רופא המשפחה עם צהבת. היתה חסימה בכיס המרה, ונדרש הליך של ניקוז המרה החוצה. הוא אושפז, אך בשל חוסר בכוח אדם, לא טופל, ונקבע לו תור לביצוע ההליך רק לשבוע אח"כ. כל אותו הזמן הוא היה מאושפז בביה"ח, והתריע בפני הרופאים שאם לא יבוצע ההליך המרה תזהם את גופו והמערכת החיסונית שלו תקרוס. בקשותיו נפלו על אוזניים ערלות. יום לפני התור שנקבע הוא התמוטט, והמערכת החיסונית כשלה. במשך חודשיים ניסו להציל אותו אך הוא נפטר. הוא היה במצב מאד קשה, ומדוכא, וביקש שאבטיח לו שלא אשתוק על מה שהם עשו לו. עכשיו אני רוצה לקיים את ההבטחה. האם התביעה צריכה להיות כנגד בית החולים (על כך שלא הפנה משאבים וכוח אדם למחלקה שמבצעת את השתלת הנקז), או את הרופאים על-כך שהחליטו שאמנם הוא מבוגר (78) אך נראה חזק מספיק בשביל לחכות שבוע לטיפול?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

בינה שלום, על בסיס ההנחה שניקוז כיס המרה במצבים של צהבת חסימתית היא פעולה המוגדרת דחופה, יש מקום לבדוק באמצעות מומחה מה היה פרק הזמן שבו היה צריך לבצע את הניקוז לאור המצב שבו הגיע אביך ז"ל לבית החולים. ככל שהמומחה יקבע באמצעות חוות דעת שהיה מקום לבצע ניקוז מיד באופן שהנזק היה נמנע, יהיה מקום להגיש תביעה. התביעה יכולה לכלול טענות לגבי התנהלות בית החולים וגם כנגד סבירות הטיפול שהעניקו הרופאים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים