איתי

רופא משפחה המתמחה בלחץ דם, כמה צריך לבקש על חוות דעת רפואית?

רופא המשפחה מבקש 2,000 ₪ + מע"מ, על בדיקה ראשונית של התיק הרפואי, האם כדאי ללכת למשפט, האם זה לא הרבה? לאחר מכן, הוא מבקש 6,000 ₪ מע"מ, על כתיבת דו"ח מפורט לבית המשפט, האם זה לא הרבה? תודה רבה לכל העוזרים... 

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

איתי שלום, על פי החוק בישראל, מי שרוצה להוכיח ענין שברפואה כדי לבסס טענותיו חייב לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית, הדבר נכון ביתר שאת ברשלנות רפואית. בכל תביעה כזו צריך התובע לשקול אם שווה לו להשקיע את הסכום ביחס למה שהוא אמור לקבל בתביעה אם תתקבל. כמו כן תובע צריך לשקול אם הוא מוכן "להקריב" סכום (במקרה שלך 2,000 ש"ח) ככל שיסתבר שאין עילה להגשת תביעה. זה חשבון אישי שכל אחד יכול לעשות. מול סיכון זה צריך להביא בחשבון שאם אותו סכום של הערכה ראשונית לא יושקע, לא תדע אף פעם אם היתה לך עילה או לא. לא ברור מדבריך אם מדובר במומחה ברפואת משפחה (אני מקווה שאינך מתכוון לרופא המשפחה שלך) ולא ברור מדבריך באיזו תביעה מדובר. ככל שמדובר בתביעה ברשלנות רפואית הסכומים שהזכרת נשמעים סבירים לחלוטין (ונזכיר כי מדובר בביקוש והיצע). אני ממליץ בכל מקרה שאת כל הקשר עם המומחה ינהל עורך הדין שלך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים