ליאת

אשרת שהייה קבועה בארץ

שלום לאחי יש בן זוג שהוא אזרח ספרד ואינו יהודי. הם רוצים לחיות כאן בארץ ביחד. מה ניתן לעשות כדי להשיג לו אשרת שהייה קבועה בארץ?

עו"ד אופיר חליוה

ליאת שלום, ראשית, יש חשיבות אם בן זוגו של אחיך שוהה כרגע בארץ בויזת תייר או שמא או נמצא בארץ מוצאו. מכל מקום, צריך לגשת למשרד הפנים ולהגיש בקשה לאישור שהייה, מתוקף היותם ידועים בציבור. ההליך מוכר היטב במשרד הפנים ובמידה ולא תהא כל מניעה שבדין לאשר אישור שהייה,יקבל בן זוגו של אחיך אישור זמני, אשר בהדרגתיות יהפוך לקבוע.(אישור שהייה קבוע מתקבל לאחר שנים ). במידה ומשרד הפנים מסרב לבקשה, מומלץ לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ להמשך ההליכים. בהצלחה.