keren or

שאלה בנושא תרומת ביצית לבת הזוג

שלום רב, בת זוגתי ואני מעוניינות להביא ילד משותף לעולם, כך שאני אתרום לה ביצית והיא למעשה תישא את ההריון. סוג של פונדקאות. זה מאד חשוב לנו, כדי להרגיש ששתינו שותפות להריון הזה. התכוונו להשתמש לצורך כך בתרומת זרע. האם הרעיון שלנו אפשרי? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד טלי ברמן טל

שלום לשתי האימהות לעתיד: התוכנית שלכן אמנם נשמעת אידיאלית ואפשרית מבחינת התפתחות טכנולוגית אולם משפטית, אינה אפשרית בארץ כרגע. ראשית לעניין תרומת הביצית: את מבקשת לתרום ביצית לבת זוגתך. חוק תרומת ביצית משנת 2010 קובע כי נתרמת ביצית תהיה רק אישה אשר אינה יכולה להרות מביציותיה שלה בשל בעיה רפואית. אם זה לא המצב, הרי שככל הנראה לא תקבלו אישור של משרד הבריאות להליך של תרומת ביצית. יתרה מזאת, עקרונית חוק תרומת ביצית אינו מאפשר תרומה שאינה אנונימית, (כלומר היכרות של תורמת הביצית עם הנתרמת) אם כי נראה, על פי הפסיקה, שניתן להתגבר על קושי זה. באשר ל"פונדקאות", נראה שאתן משתמשות במונח לא נכון. העיקרון בפונדקאות (ע"פ חוק הסכמים לנשיאת עוברים משנת 1996) הוא ניתוק מוחלט של הקשר בין הילוד לבין הפונדקאית, וזה הרי לא המצב אצלכן, לכן "פונדקאות" כפי שהיא מוכרת בישראל אינה מתאימה לכן וזאת מבלי להיכנס לתנאים בחוק הקובעים מי רשאי להשתמש בשירותי פונדקאות (איש ואישה). יכול להיות שיש מקום לבדוק אם ניתן לבצע את התוכנית הזו מחוץ לישראל, תלוי בנסיבות. בהצלחה