סוזי

נישואים אזרחיים לחד מיניים

אופיר שלום רצינו לדעת באיזה אופן נוכל להיות מוכרים בישראל כנשואות? האם נוכל להנשא בקפריסיו ולהגיע לישראל במעמד כזה? תודה

עו"ד אופיר חליוה

סוזי שלום, לדאבוני הרב, נישואין של חד מיניים אינם מוכרים בישראל. יחד עם זאת, אם אתן תינשאו זל"ז במדינה שמכירה בנישואין חד מיניים ותגיעו לארץ עם תעודת נישואין של המדינה המכירה, אתן תוכלנה להירשם במרשם האוכלוסין כנשואות. חשוב להדגיש, שהרישום לא מהווה הוכחה לכך שהנישואין מוכרים. הדבר נכון רק לצרכי רישום. זאת ועוד - לעניות דעתי, בקפריסין אתן לא יכולות להתחתן. חשוב לזכור, שאם אתם מקיימות משק בית משותף וחיים משותפים אתן תחשבנה כידועות בציבור, ותזכו לזכויות רבות ושוות כמו כל זוג אחר. בהצלחה ושבוע גאווה מהנה

אלעד

האם גם נישואים שנערכים בארה"ב או צרפת שבהם נישואים חוקיים לא נחשבים בארץ? האם בכל זאת זוג יוכר בארץ רק כידוע בציבור?

עו"ד אופיר חליוה

אלעד שלום, כפי שציינתי, נישואין אזרחיים של חד מיניים אינם מוכרים בארץ ולא משנה באיזו מדינה הם נישאו. בעניין ידועים בציבור - סביר להניח שהזוג יוכר כידועים בציבור, אבל בודקים כל מקרה לגופו.