עינב

דירה

שלום ההורים שלי התגרשו ואבא שלי יצא בגיל יחסית מאוחר מהארון. ב-3 שנים האחרונות הוא חי עם בן זוג גם לבן זוגו יש 3 ילדים. הם קנו ביחד דירה ואני מבינה שבמקרה של פטירה שלהם אז הדירה עוברת לילדים של שניהם כלומר מתחלקת בין 6 הילדים של שניהם?

עו"ד אופיר חליוה

עינב שלום, כל אדם רשאי להחלט מה יעשה עם עזבונו (הרכוש שהוא משאיר אחריו) לאחר פטירתו . אפשרות ראשונה :לכתוב צוואה ובה לצוות למי להעביר את עזבונו. אפשרות שנייה - אדם לא כותב צוואה ועזבונו מתחלק בהתאם לחוק הירושה . במקרה שציינת - אם אביך לא כתב צוואה אזי עזבונו, חלקו בדירה (תלוי מה חלקו בדירה) עובר בהתאם לחוק הירושה, ובמקרה שלך : לילדיו החוקיים ולבן זוגו. שתזכו לאריכות ימים.