גלית

ידועים בציבור שהפכו לשותפים לדירה

2 בני שבעים+ אשר התגוררו בדירה שכורה במשך 20 שנה כידועים בציבור, מכרו לאחרונה דירה שהיתה בבעלות משותפת וחילקו את הכסף שווה בשווה. בשנתיים האחרונות - עקב בעיות שהתגלעו ביחסים, חילקו את הכספים המשותפים ביניהם וכל אחד מחזיק בחשבון משלו. אומנם חיים באותו בית , אולם כל אחד תורם סכום שווה מכספו ומהכנסתו על מנת לשלם את הוצאות הבית, וכן את שכה"ד. אחד הצדדים הפסיד את כל כספו (ולא מספק לכך הסבר ו/או סיבה הגיונית), אם הצד השני מבקש "לפרק את החבילה" ולעזוב את הדירה ואת שותפו , האם מחויב לשלם משהו?

עו"ד גיל בר-זהר, מנהל הפורום

זכויותיו של ידוע בציבור מקבילות, פעמים רבות, לזכויותיו של בן זוג בנישואין. בן הזוג הנוטש חשוף לתביעות של בן הזוג הנשאר בקשר עם כל הרכוש והכספים שצבר בתקופת נישואיהם.