שושנה

איזון משאבים בעת גירושין

שלום. שתי שאלות בעניין איזון משאבים (פנסיה וכו') בעת גירושין: 1. האם החוק מחייב כי האיזון ייעשה על דרך של 50:50 על כל הכספים שנצברו במהלך תקופת השיתוף, או שכל צד זכאי לדרוש לתת/לקבל אחוז שונה והעניין נתון למו"מ? 2. האם החוק קובע איך ישלם הצד החייב ומתי (האם סכום מהוון במזומן, או לפי החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, התשע"ד - 2014, כלומר חיסכון פנסיוני ע"י פתיחת קופה חדשה לבן הזוג המקבל + קרנות השתלמות עם פקיעתן)? האם הצד המשלם הוא זה שבוחר בין שתי האפשרויות? האם הנושא נתון למו"מ? תודה.

עו"ד גיל בר-זהר, מנהל הפורום

שלום שושנה, ניתן לנהל משא ומתן על כל נושא. אך כעיקרון איזון המשאבים אמור להתבצע באופן שווה, בדרך כלל בהתאם לחוות דעתו של אקטואר. לענין ההיוון, כאן יש שיקול דעת נרחב לביצוע ההסדר.