טל

איזו ערכאה דנה בפיטורים בין בני זוג?

הבעל מועסק ע"י האישה בעסק משפחתי שהיא ואחיותיה מנהלות. הבעל היה בחו"ל לצורכי עבודה ובזמן הזה האישה כינסה את הדירקטוריון כדי לקבוע את הפיטורים של הבעל. לאחר מכן השנים התגרשו וכעת הוא רוצה לתבוע כנגד החלטת הפיטורים את גרושתו והאחיות שלה. למי יש סמכות לדון בנושא?ביה"ד לעבודה או בימ"ש למשפחה? במי זה תלוי ומה סדר הפעולות? תודה רבה על העזרה.

עו"ד גיל בר-זהר

טל שלום רב, סעיף 25(א) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ"ה-1995, אשר נחקק לאחר חקיקת חוק בית הדין לעבודה, קובע לאמור "חוק זה אינו בא לגרוע מסמכויותיהם של בתי הדין הדתיים ובית הדין לעבודה". בית המשפט העליון פירש את הסעיף כמותיר על כנה את סמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה בנושאי פיטורין של בן משפחה. סדר הפעולות הוא, אם כן, להגיש תביעה מתאימה לבית הדין לעבודה. לרשותך בכל מידע נוסף גיל בר-זהר, עו"ד מנהל הפורום