אמירה

השפעה של אי קיום צוואה

אבי לפני שנפטר ערך צוואה שחלק מהדירה ירש בני הקטין והחלק השני אחותי,,הצוואה הופקדה ע"י עו"ד ,אך קיום צואה לא עשינו כבר הרבה שנים אבי ביקש בצוואה שאני יהייה אפוטרופוס על בני הקטין ואחותי ואני גם רשומה בצוואה כמנהלת עיזבון,ניתבקשתי בצוואה לפתוח חשבונות בנק לשניהם וגם רשום שאני ינהל את כל הכספים מהנכס או בפירותיו של הנכס ,אך לא פתחתי חשבון בנק. לאחי אני נותנת כל חודש כסף עבור שכירות ואני ובני מתגוררים בדירה. הצוואות קשורות לאפוטרופוס כללי שקשור למשרד המשפטים רציתי לדעת אם אני יוציא רישיון תיווך נדלן אם אני ירצה לעשות קיום צוואה האם יהיו יכולים לקחת לי את רישיון התיווך(שגם קשור למשרד המשפטים) כלומר יכולים להסתכל על זה שלא עשיתי קיום צוואה ועליי כעל חסרת אחריות או כדומה וזה מלחיץ אותי שאם אני יוציא רישיון תיווך יכולים לקחת את הרשיון בגלל כל עניין הצוואה שלא קויימה ושלא עשיתי מה שצריך,והכסף שלא הופקד לבן הקטין?

עו"ד גיל בר-זהר

ככל שלא ערכתם צו קיום צוואה קשה לי לראות איך המידע בדבר הצוואה ו/או אי הקיום שלה יגיע למשרד המשפטים. עם זאת, ובלי קשר, אני ממליץ כי תפעלו לקיום הצוואה שכן אתם משתמשים בנכסי העזבון ועדיף לא להקים טענה בדבר שימוש ו/או הנאה ואפילו גניבה של כספי העזבון. לרשותך בכל מידע נוסף בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד