איציק

זכויות בת/בן זוג בחשבונות משותפים

זוג נשוי עשרות שנים עם כלכלה משותפת בחשבונות נפרדים (למרות שבהסכם ממון סעיף מפורש שהבעל מתחייב להכניס את האשה לחשבון משותף בו יופקדו כל ההכנסות וההוצאות המשותפות-אך זה לא נעשה מעולם)כשהבעל לקה בדמנציה והאישה ביקשה להיות אפוטרופוס,אך ביתו מנישואין קודמים התנגדה-והתמנה אפוטרופוס חיצוני-שקבע סכום כסף שיועבר מחשבונו של הבעל לחשבונה של האישה לצורך כלכלת הבית המשותפת. ללא ספק ישנה הרעה ברמת החיים הכלכלית לפי הסכום שמועבר לה לעומת רמת החיים כשבעלה היה בריא (לטענת האפוטרופוס עקב ירידה משמעותית ברמת ההכנסה של הבעל-וזה נכון אך יש לו בחשבון מלבד ההכנסה החודשית סכום עתק...) ,אם האישה מעוניינת להפרד מהשיתוף הכלכלי (עקב ההגבלה הכלכלית מצד האפוטרופוס) או היפרדות טוטלית מהחיים המשותפים על הבעל-האם יש סיכוי טוב לאישה לתבוע ולקבל מחצית מהרכוש המשותף או שחלוקת רכוש נעשית בגירושין-וזה לא המקרה?

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום, זה מאוד תלוי מתי שנת הנישואין - לפני 1974 או אחרי. בנוסף, יש לקרוא את הסכם הממון לעומק. עליכם להגיע לייעוץ משפטי מסודר. בברכה, סיון אלה-לוי, עו"ד