אפרתוש

אי כיבוד הסכם מזונות

שלום וברכה. בהסכם שנחתם אצל עורך דין ועבר בית משפט הוחלט שאקבל 1900 ש"ח מזונות+מדור כולל הוצאות רפואיות,מחצית משכר הלימוד,מזונות לפי המדד. 14 שנה הגרוש שלי משלם רק 1400 ש"ח כי כך החליט ולא משלם שום הוצאות ממה שחתום בהסכם. אני משלמת הכל לבד הוצאות שכר לימוד,רפואי ועוד... לציים שהחודש הילד יהיה בן 17. מה החוק אומר לגבי?האם אוכל לתבוע בהוצל'פ?קיים חוק התיישנות שמזה 14 שנה לא תבעתי?באמת שריחמתי עליו אך יש גבול לכל דבר זה ילד בגיל ההתבגרות שמתחיל נהיגה ובגרויות ותיכף צבא לא אוכל לשאת הכל על כתפיי אשמח לעזרתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום אפרת, החוק מאפשר אכיפת פסק דין באמצעות לשכת ההוצאה לפועל בגין השנתיים שקדמו לפתיחת התיק. אולם, ישנם מקרים בהם באמצעות אישורו של בית המשפט יהיה ניתן לאכוף את פסק הדין ולדרוש את מלוא תשלום דמי המזונות גם עבור השנים שקדמו. לצורך הכרעה בנושא זה יש להגיש תביעה מסודרת לבית משפט לענייני משפחה. אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858