יוסף יצחק

נלקחו מהנחלה שלי 300 מטר בערמה

אני בעל נחלה במושב. השכן שלי הוא בעל מגרש מקצועי. במקצועו הוא היה מודד. לפני שנים רבות הוא חילק את המגרש שלו ל-3 חלקים והיו חסרים לו 300 מטר למגרש השלישי. הוא ערך מפה כשהוא לוקח 300 מטר מהנחלה שלנו וצירף אותם למגרש שלו. רק אחרי שנים רבות נודע לי על המעשה שעשה. עכשיו אומרים ברמ"י שלא ניתן להחזיר את הגבול לקדמותו. האם נכון הדבר ששטח שנלקח שלא כדין לא יוחזר לבעליו. יש לציין שהמודד נפטר לפני שנים רבות ויורשיו מסכימים להחזיר את מה שנלקח.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

הסוגיה הנטענת הינה לקיחת שטח בעורמה לפני שנים רבות ראשית נדרשים מסמכים להוכחה שנית תשומת לב שלא עברה תקופת ההתיישנות לאחר מכן אפשר לבדוק עניינית את המסמכים