ארמונרד

אישתי שהצהירה עליי בהצהרת בריאות

שלום רב, ברצוני לדעת האם הצהרת הבריאות שמילאת אישתי בשמי קבילה? אשתי רכשה ביטוח בריאות לפניי כשלוש שנים, השיחהה נעשתה עם נציג טלפוני מטעם חברת הביטוח, והיא הצהירה על שנינו. לצערי, מקרה הביטוח התממש ושרציתי לתבוע נאמר לי שאינני זכאי מחמחת "אי גילוי מצבי הרפואי טרם כניסתי לביטוח". ההמשך הוא "שאם הייתי מגלה את מצב הרפואי טרם כניסתי מלכתחילה לא הייתי מתקבל" אני בכלל לא דיברתי עם הנציג הטלפוני, האם יש לחברת הביטוח יש אופצייה להתנער ממני ככה? בנוסף, האם יש איזשהי הלכה או הנחיות שאוכל להשתמש בהן בערעור שאני מנסח עכשיו? תודה מראש,

עו"ד רונן מורנו

לעיתים קרובות, בעת קרות מקרה הביטוח, מנסה חברת הביטוח את מזלה וטוענת לפטור מחבות עקב טענת 'אי גילוי'. מהנתונים החלקיים שמסרת לא ברורות הנקודות הבאות: א. האם לאחר עשיית הביטוח קיבלת (אתה או אישתך) טופס המפרט את השאלות עליהן השיבה אשתך? (על חברת הביטוח לשלוח אליך את הצהרת הבריאות שעל בסיסה נערך הביטוח). ב. האם איפשרו לך לשמוע את ההקלטה של שיחת המכירה? האם אכן נשאלו שאלות בענין? ג. האם אתה מסכים עם טענת חברת הביטוח לפיה בעת עריכת הביטוח לא גילית לה (באמצעות אישתך) את מלוא המידע הרפואי עליו נשאלת? באופן כללי, כאשר חברת הביטוח טוענת 'אי גילוי' יש לבחון את חומרת הבעיה הרפואית שלא גולתה (ככל שאין על כך מחלוקת) וכן לבדוק האם יש קשר בין אי הגילוי הנטען לבין מקרה הביטוח. שנית, יש לבדוק האם חברת הביטוח טענה כי גם חברת ביטוח סבירה אחרת לא היתה מבטחת אותך (אם לא, לכאורה על חברת הביטוח לשלם את תגמולי הביטוח, לכל הפחות באופן חלקי- סעיף 7.ג(2) לחוק). בנוסף יש לבדוק האם חלפו שלוש שנים ממועד עשיית הביטוח לבין מועד קרות מקרה הביטוח- ככל שחלפו, על חברת הביטוח להוכיח כי בעת שנכרת חוזה הביטוח פעלת בכוונת מירמה. באשר לשאלתך- למיטב ידיעתי אין הלכה מחייבת של בית המשפט העליון בענין מענה של האישה במקום הבעל. על פני הדברים, ככל שחברת הביטוח שלחה אליך את הצהרת הבריאות (בסמוך לאחר עריכת הביטוח) ואתה לא התכחשת לתשובות שניתנו (ולא ביקשת לתקן את התשובות שאינן נכונות), הרי שלכאורה יש לך בעיה מסויימת. ניהול תביעת ביטוח, בפרט בטענת 'אי גילוי' הינו מורכב ויש לפעול בזהירות, לרבות בעת שליחת ערעור (אותו יש לשקול בכובד ראש). ככל יש שאלות נוספות, אני מציע שתפנה אלי בפרטי ואנסה לעזור. בהצלחה, רונן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים