מורן כהם

תביעה של ביטוח חיים של אימי

שלום רב אימי נפטרה לפני חודשיים והיה לה ביטוח חיים, הגשתי תביעה אחרי השבעה, חברת ביטוח משכו אותי חודשיים שלמים ואז הם באים בטענות שהיא לא הצהירה על כל העבר הרפואי שלה.. היא הצהירה שיש לה אסתמה אבל בקופת חולים רשום copd רשום שיש לה בעיות בכליות מה שלא נכון ולא הגיוני מכוון שלפני שהיא נפטרה היא עשתה בדיקה אשר מזריקים חומר לגוף והכליות צריכים לסנן את החומר, לכן הכליות היו בסדר! טוענים שיש לה אי ספיקה לב אבל זה לא השפיעה עליה בשום צורה.. עכשיו הם לא רוצים לשלם לי את כספי הביטוח.. אציין בזאת שאימי לא נפטרה משום מחלה אלה נפטרה ממפרצת במוח באופן פתאומי לחלוטין. השאלה שלי האם הם יכולים לקבוע שלא מגיע לי את כספי הביטוח? ולמה הם לא בדקו את עברה הרפואי לפני שעשו לה ביטוח חיים? כסף העיקר ידעו לקחת!

עו"ד רונן מורנו

מורן שלום, אני מצטער על נסיבות פטירת אימך והרשי לי להביע את תנחומיי. בפנייתך חסרים מספר נתונים עובדתיים חשובים, כגון: האם קיבלת מכתב דחיה מחברת הביטוח? כמה זמן חלף ממועד עריכת הביטוח ועד לפטירת אימך? האם לפני עשיית הביטוח חברת הביטוח שאלה את אימך שאלות לגבי המחלות שלכאורה לא גולו? על כל פנים, על בסיס הנתונים שציינת, הרי שמפנייתך עולה כי אימך נפטרה כתוצאה ממפרצת ולא כתוצאה מהבעיות הרפואיות האחרות שלטענת חברת הביטוח לא גולו בעת כריתת חוזה הביטוח. בחוק חוזה הביטוח נקבע כי על חברת הביטוח לשלם תגמולי ביטוח (לעיתים באופן חלקי) למעט בשני מקרים: הראשון- כאשר חברת הביטוח לא היתה מבטחת את המבוטח באותו חוזה ביטוח גם לא תמורה פרמיה גבוהה יותר וכך גם היתה פועלת כל חברת ביטוח סבירה אחרת; השני- התשובה ניתנה בכוונת מירמה; בכל מקרה אחר, על חברת הביטוח לשלם את תגמולי הביטוח בהתאם ליחס בין התוספת לפרמיה שאותו היא היתה אילו היתה יודעת את המצב הרפואי האמיתי. בנוסף, כאשר אין קשר סיבתי בין מקרה הביטוח לבין אי הגילוי (כמו שככל הנראה אירע במקרה של אימך ז"ל), הרי שחברת הביטוח אינה פטורה מחבות אלא במקרה בו היא תוכיח כי המבוטח פעל בכוונת מירמה. אבקש לציין כי התמודדות עם טענות פטור מחבות שטוענת חברת הביטוח, כגון טענת "אי גילוי" הינה מורכבת ויש לנקוט משנה זהירות בניהול התביעה ובחירת דרך הפעולה הנכונה בנסיבות הענין. לעיתים, דרך הפעולה המומלצת עשויה להיות המתנה וביצוע פעולות נקודתיות- הכל לאחר בחינת מלוא הנתונים וגיבוש אסטרטגיה. אני מציע שננה לסוחח טלפונית ואנסה לכוון אותך. בהצלחה, רונן מורנו, עורך דין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוחי חיים