אבריאלה

האם נעברה עבירה בסיטואציה הבאה

אני בהליכי פרידה מבעלי, במסגרת ההליכים במהלך פגישה שלנו עם העו"ס בבית משפט לענייני משפחה, בעלי אמר לעו"ס שאחותי סכיזופרנית ולכן אין מה להאמין למה שאני אומרת כי גם אני סכיזופרנית כמו אחותי (כמובן שזה לא נכון שאני סכיזופרנית, לגבי אחותי היא אכן סכיזופרנית). האם יש פה עבירה מצד בעלי כלפי אחותי? או כלפי באיזה שהוא אופן? האם מותר לבעלי להפיץ בהליכים שלנו שלא קשורים לאחותי את ענייניה הפרטיים של אחותי קרי את העובדה שהיא לוקה בסכיזופרניה. דבר שאחותי מסתירה ובעלי יודע זאת רק בגלל שהוא בעלי קרי משפחה. תודה רבה

עו"ד לירן ינקוכיץ

אבריאלה שלום ממה שאת מתארת נראה כי יהיה לך קושי בטענה לפגיעה בפרטיות היות ומדובר באמירה שנאמרה במסגרת בירור הליך משפטי, דבר החוסה תחת הגנה מוחלטת! מכוח סעיף 18 לחוק הגנת הפרטיות והפסיקה הקיימת בנושא. מה גם שהאמירה נאמרה במסגרת פגישה עם איש מקצוע (עובד סוציאלי) שהוא מטבע הדברים גורם רלבנטי ומקצועי לצורך בירור ההליך ביניכם (לא מדובר באדם פרטי מן היישוב שאין לו קשר לסכסוך). מקווה שהייתי לך לעזר. בהצלחה.

אבריאלה

נכון. אך הסכסוך הוא ביני לבין בעלי בלבד. ו לאחותי אין קשר לסכסוך ולכן האם זה שאמר על אחותי שלא קשורה לסכסוך שהיא סכיזופרנית , מהווה פגיעה בפרטיותה של אחותי או הוצאת דיבה עליה? תודה רבה

עו"ד לירן ינקוכיץ

אבריאלה, ההגנות שציינתי עדיין עשויות לחול. יחד עם זאת, ובכדי שאוכל להשיב לך פרטנית, צריך להבין מה בדיוק נאמר באיזה הקשר נאמרו הדברים והאם יש תיעוד לכך? הדבר מצריך ייעוץ משפטי מסודר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות