דניאל

2 שאלות.

1. האם לאחר פסק דין על הסכם פשרה ביני לבין חברת הביטוח חברת הביטוח ממשיכה לבקש במהלך החיים מידע על התיק הרפואי שלי ועל מה שקורה איתי או שזה כבר לא משהו שהיא עושה ? ב. האם ביטוח לאומי תובע את חברות הביטוח רק לאחר שסיימתי את ההליכים מולם והאם הם מודיעים לביטוח הלאומי על סיום ההליך שלי מולם על מנת שיוכל לפתוח בתביעה נגדם על הגמלאות שהוא משלם לי לאורך החיים ? תודה על המענה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידו אמגור

1. חברת הביטוח יכולה לאסוף חומר רפואי בקשר למבוטח בכל עת. יש להניח שאם נחתם הסכם פשרה אז בתקופה הקרובה לא תהיה לחברת הביטוח סיבה מיוחדת להתעניין בחומר הרפואי, אך בעתיד היא יכולה להחליט לאסוף את החומר. 2. חברות הביטוח מחויבות לדווח לביטוח החאומי על כל סכום שניכו מפיצוי ששילמו בפשרה או בפסק דין. הודעה כזו, בדרך כלל גורמת לכך שהביטוח הלאומי יגיש תביעת שיבוב כנגד חברת הביטוח. באופן כללי ביטוח לאומי יכול לתבוע את המבטחת בכל עת, וללא קשר להתקדמות תביעת הניזוק.

דניאל

בנוגע לשאלה הראשונה מה הסיבה שלהם להמשיך לעיין בתיק שלי בעתיד ולאסוף בו חומר ? תודה שוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים