אליחי אזולאי

עסק פרטי

שלום רב, בבעלותי ושותף עסק צילום והפקות אירועים בוטלו לנו 2 אירועים באותו שבוע עקב המצב בדרום ( אנחנו בעצמנו תושבי אשדוד) מה עושים ? האם מגיע לנו פיצוי? כמובן שלא נוכל לגבות את התשלום מהלקוח תודה רבה ,

עו"ד רונן קינן

אליחי שלום. עקרונית בהעדר הוראה אחרת בחוזה עליו חתמתם עם הלקוחות אתם רשאים לדרוש את קיום החוזה או קבלת התמורה (אם כי הלקוחות יוכלו לטעון לאחר מכן לסיכול החוזה - טענה שלרוב לא מתקבלת בבתי משפט). עם זאת, ברמה הערכית והאנושית נראה כי לא רצוי לכם לעמוד על קיום החוזה בנסיבות העניין. לאנשים הללו נגרמו כבר מספיק צרות. רצוי לעקוב אחר החלטות הממשלה בימים שלאחר תום המבצע בעזה. יתכן בהחלט שיינתן פיצוי לעסקים שנפגעו כלכלית בעקבות המצב בדרום.