חייל מילואים

האם אפשר לצאת מהארץ בזמן שירות צו-8

שלום, אני בצו 8 מאז תחילת הלחימה (לפי אתר מילואים), אך כרגע מגיע ליחידה רק פעם בשבועיים. אני רוצה לצאת מהארץ לסוף שבוע בשביל לגשת למבחן בחול. היחידה מודעת ואין שום בעיה עם זה, הם אפילו אמרו שהם ביטלו לי את הצו עוד בתחילת נובמבר. אבל באתר ״מילואים״ של צהל אני עדיין יכול להוציא אישור שאני נמצא כרגע במילואים. האם צו-8 אוטומטית חוסם יציאה מהארץ? זאת האם זה אוטומטית עיכוב יציאה? או שגם עם צו-8 אני יכול לצאת ולהיכנס לארץ ללא שום בעיה כל עוד היחידה לא דיווחה עליי כעריק ? אני יכול לטוס רגוע, או צפויות לי בעיות בנתבג? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

יש להצטייד באישור מהיחידה. במקרים מתאימים היחידה יכולה לשחרר מצו 8 ולאחר מכן לגייס מחדש עם חזרתך. כאשר אתה נמצא בצו 8 - פקודות הצבא חלות עליך ואין לצאת ללא אישור גם אם אתה בזמן "חופשה" משירות המילואים בפועל.