מיכאל

טיסה לחו"ל בזמן צו 8

שוקל לטוס לחו"ל לכמה ימים. עם תחילת המלחמה קיבלתי צו 8, אך המפקדים שלי אמרו לי לא להגיע. הצו עדיין קיים באתר של המילואים. האם יעקבו אותי בשדה? (לא חושב שיהיה לי זמן להסדיר אישור מראש)

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

טיסה לחו"ל במהלך שירות מילואים פעיל (גם במהלך צו 8) מהווה עבירה על פקודות הצבא אם נעשית ללא אישור. בעקרון - התנהלות כזו יכולה בנסיבות מסוימות להיחשב גם לעבירה על חוק השיפוט הצבאי בהתאם לסעיף 94 שעניינו היעדר מן השירות שלא ברשות (מה שנקרא כנפקדות\עריקות). באם יבקשו לייחס את העבירה הזו במסגרת כתב אישום בבית הדין הצבאי - הצפי הוא עונש מאסר ולהרשעה נלווה רישום פלילי. הסדרת אישור לטובת הטיסה לחו"ל או שחרור מצו 8 לצורך נסיעתך לחול יכולה למנוע את הסיכונים שפורטו ואינם הכרחיים במצבך - קבלת אישור יכולה להיעשות בקלות רבה יחסית בהתנהלות נכונה מול גורמי היחידה.