דניאלה

הידבקות בחיידק אלים בבית החולים

דוד שלי עבר תאונת דרכים והגיע לחדר מיון. הוא היה מאושפז בבית החולים שבוע בערך. חוץ מהתאונה שהוא עבר הוא היה בן אדם בריא שלא סבל מבעיות בריאותיות כלשהן הבעיה היא שהוא נדבק בחיידק בבית החולים שידוע לנו שאדם אחר שהיה מבוגר יותר ממנו נפטר מאותו החיידק יום לפני שמצאו אצל דוד שלי את החיידק. כרגע אנחנו מחכים לראות מה יהיה. האם יש לנו עילה לתבוע את בית החולים על הידבקותו בחיידק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

דניאלה שלום רב; בהנחה שדודך נדבק מהחיידק בבית החולים במהלך האשפוז כתוצאה מתאונת הדרכים, על חברת הביטוח שביטחה את תאונת הדרכים, לשאת גם בנזק שיגרם על ידי החיידק. במקרה כזה, לא ניתן לתבוע את בית החולים. כפי שהשבתי לאחרונה בפורום, בתביעות מסוג זה קיים עקרון שנקרא "יחוד העילה" לפיו לא ניתן לתבוע אף גורם מלבד חברת הביטוח או קרנית שחבות בפיצוי בגין תאונת הדרכים. על פי עקרון זה, ככל שטיפול רשלני בחדר מיון או במחלקות בית החולים, החמיר את הפציעה מהתאונה, פיצוי בגין הנזק שהוחמר יוטל על חברת הביטוח שביטחה את הרכב בתאונה. מפרטי פנייתך לא ניתן לדעת אם החיידק גרם לנזק כלשהו, ואני תקווה שנזק לא נגרם כך שהשאלה תשאר תאורטית בלבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים