אדי קליין

נזילה לשכן - שכנת טוענת כי יש לה רטיבות מהדירה שלי

שלום, התפוצץ אצלי בדירה הצינור של המים החמים מתחת לכיור (צינור קטן). הגעתי לבית סגרתי את הברז הראשי ופתחתי קריאה בביטוח כיוון ונזלו המים למעלית (המעלית סודרה). אחרי חודש מגיעה אלי השכנה אשר גרה מתחתי ואומרת כי יש לה רטיבות בתקרה במקלחת וכך גם לשכן מתחתיה גם במקלחת. הבניין הינו חדש בן שנתיים וזכור לי כי כאשר נכנסנו לבניין היה לה בידיוק אותו הדבר והקבלן בא ושפך חומר לתוך הצנרת ואז הסתדר לה. אני חושב כי לא סביר שזה הגיע ממני ועוד גם לשכן ומה גם אם כבר זאת אמורה להיות אחריות הקבלן (לא אטם כמו שצריך) והדבר השני הינו האחריות של הקבלן, גם אם הייתה נזילה בדירה איך היא הגיע דרך המקלחת לדירות מתחתי, נראה לי שכל זה נובע מבעיה בצנרת. הקבלן טוען שאני אשם ואני אמור לטפל בזה, איך להתנהל מפה? שאלה נוספת הינה: שילמתי השתתפות עצמית ובנוסף שילמתי לחברת המעליות שיסדרו את החשמל בכדי שהשכנים יוכלו להשתמש במעלית, חברת הביטוח מבקשת ממני מכתב מוועד הבית בטענה שהם לא תובעים אותי בגין הנזק ורק אז הביטוח ישלמו לי בגין אותה הוצאה (אני לא מבקש מהם החזר בגין השתתפות עצמית אלא בגין ההוצאה על הנזק לחשמל במעלית).

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום מר אדי קליין, עקרונית, הדין הוא כי כל בעל נכס אחראי למפגעים שמקורם בדירתו. יתכן בהחלט כי הנזק אירע עקב רשלנות של הקבלן. אם אכן יתברר כי כך הדבר, תוכל לתבוע את הקבלן בגין כל נזק שנגרם לך או שתתבע בגללו. ברם, איני יכול לקבוע בהיותי יושב במשרדי מה גרם לנזקים ומי אחראי להיווצרותם. עליך להזמין מומחה, רצוי מהנדס אינסטלציה או מהנדס בניין שיבדוק את מבנה דירתך ודירות שכניך ויקבע אם אמנם הרטיבות בדירות שכניך נבעה מדירתך. כמו יוכל המהנדס לקבוע אם הקבלן התקין איטומים עפ"י התקן המחייב בבניין. לאחר שתקבל את חוות הדעת של המהנדס תדע אם יש לך עילת תביעה נגד הקבלן ואם לא, תדע בכמה מסתכמים הנזקים שלך (כולל כל הנזקים לשכנים ולרכוש המשותף ) ותדע מה מגיע ך מחברת הביטוח. אם ועד הבית יתבע ממך פיצוי בגין נזקים חברת הביטוח חייבת לשפות אותך בשיעור כל הוצאותיך. אינני רואה סיבה לרחם על חברת הביטוח ולעשות לה הנחה כלשהי.