יעקב

חתימת שכנים להוצאת היתר בניה על הגג

בוקר טוב, ותודה מראש לכל המסייעים אני גר בקומה עליונה, ואני מעוניין לבנות על הגג יש לי תוכנית מהנדס וכו', וכעת אני רוצה לגשת להחתמת שכנים מעיון בנסח טאבו המרוכז [שהנפקתי לפני חצי שנה] עולים לי מספר שאלות א - כמה אחוזי שכנים נדרש שיחתמו לי ? ב - דירה שיש לה אפוטרופוס, האם הוא רשאי לחתום לפי שיקול דעתו ? ג - דירה שהבעלים הם מדינת ישראל והדיירים "חוכרים", האם צריך חתימה גם של המדינה ? ד - דירה שרשומה לגמרי על המדינה, איך אני מאתר את החברה המשכנת של הדירה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום יעקב, ראשית וקודם לכל עליך לבדוק אם הגג שעליו אתה רוצה לבנות הוא בבעלותך. אבל גם אם הגג הוא בבעלותך, עליך לבדוק אם הבניה המתוכננת לא תחרוג מאחוזי הבניה שיש לך בחלקת הקרקע עליה נבנה הבית. לכל אחד מבעלי הדירות בבית יש חלקים באחוזי הבניה של החלקה. חבל להשקיע ממון וטרחה כדי לקבל היתר בניה שלא תוכל לממש אותו אם שכניך יתנגדו וימנעו ממך לבנות בהסתמך על זכויותיהם הקנייניות בחלקה ( לדירה אין אפוטרופוס. אפוטרופוס ממנים - במקרה הצורך - לאדם שהוא חסוי. האפוטרופוס יבקש כנראה הוראות מבית המשפט שמינה אותו לתפקיד. קרקעות שהמדינה היא הבעלים שלהם מנוהלות ע"י רמ"י (רשות מקרקעי ישראל ). כדי להגיש בקשה להיתר בניה, נדרשת חתימת הבעלים של המקרקעין. אם הגג עליו אתה מבקש לבנות הוא רכוש משותף, תאלץ לקבל חתימת הסכמה של רמ"י שהיא, כאמור, המנהלת של קרקעות המדינה. זאת בנוסף לדיווח שהיה חייב לדווח למשרד מיסוי מקרקעין ותשלום מס רכישה שכן אתה מבקש להעביר לבעלותך או לצרף לדירתך שטח חכור נוסף השייך היום לשכניך.