מיכאל

בניית ממ"דים בבניין משותף

שלום רב, האם בניית ממדי"ם מתאפשרת רק אם לכלל דיירי הבניין ישנה האפשרות לבניית ממדי"ם? במילים אחרות האם מספר קטן של דיירים יכולים לקבל אישורי בניית ממדי"ם גם אם לשאר דיירי הבניין לא תהיה אפשרות לבנות ממדי"ם בגלל אחוזי הבניה. תודה ויום טוב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום מיכאל, השאלה שלך מחייבת בדיקה פרטנית הן של התב"ע החלה על הבית ובעיקר של מסמכי הרישום של הבית המשותף. עקרונית, לכל בעלי דירה יש זכויות קנייניות בבית המשותף. אחוזי הבנייה שניתן לנצל הם חלק מהזכויות הקנייניות של כל בעלי הדירות. הדין אינו מאפשר לחלק מבעלי הדירות לנצל אחוזי בנייה על חשבונם של בעלי דירות אחרים. בנוסף, צריך לבדוק אם תוספת הבניה תואמת את הוראות התב"ע. אולם, גם אם ניתן לקבל היתר בניה מטעם הועדה המקומית לתכנון ובניה, עדיין שריר וקיים האיסור לבנות על חשבון אחוזי הבניה של בעלי הדירות האחרות.