משה יחזקאלי

התניית גישה לאזורים ברכוש המשותף רק לאחר חתימה על מסמך דרישות וקבלת מפתח

שלום רב, בבניין שלנו (12 קומות) יש חצר אחורית משותפת עם דשא גדול. לא אחת בעלי הכלבים בבניין המטיילים בחצר עם הכלב לא אוספים את הצרכים שהכלב משאיר בחצר. לאחרונה החליט וועד הבית במייל ששלח לדיירים (ללא כל החלטה שעברה בישיבת וועד או על דעת הדיירים) למנוע גישה לחצר באמצעות נעילת דלת הכניסה כאשר חלוקת מפתח לדיירים תתבצע אך ורק לאחר חתימה על מסמך התחייבות בו מתחייב הדייר לנקות אחריו (או אחרי בעל החיים שלו), ואו אז יקבל מפתח גישה לחצר. 1. האם ההחלטה חוקית? 2. במידה וחוקית האם הוועד יכול לקבל את ההחלטה בעצמו או שנדרשת ישיבת וועד והצבעה, ובמידה והצבעה באיזה רוב על החלטה כזו לעבור? לנו לדוגמא אין בעלי חיים והילדים הקטנים יורדים למטה לחצר לשחק, עכשיו יהיה צורך ללמד אותם להשתמש במפתח משהו שאינו רצוי ולא הגיוני לדעתנו, מדובר ברכוש משותף. אודה לתשובתכם, משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום משה, הבעלים של הרכוש המשותף של הבית הם כלל דיירי הבית. וועד הבית הוא נציגם של הבעלים שנבחר באסיפה כללית והוסמך על ידי כלל הדיירים לנהל את הרכוש המשותף של הית בתקופת כהונתו. החלטות לגבי הניהול השוטף של הרכוש המשותף מתקבלות בהצבעה עפ"י דעת הרוב. על החלטות של הוועד אפשר "לערער" באסיפה הכללית של בעלי הדירות בבית המשותף. אינני רואה שום פסול בהחלטת הוועד כפי שציטטת את עיקריה. לא הבנתי מדוע לא רצוי ללמד ילדים מעל לגיל מסוים להשתמש במפתח. לעניות דעתי, כסבא לנכדים אני סבור כי לא רצוי להשאיר ילדים צעירים לשחק ללא השגחה הולמת. אם הילדים בוגרים מספיק כדי לשחק בחצר ללא השגחה צמודה, רציו ללמד אותם להשתמש במפתח. החוק אינו מחייב רוב מסוים להחלטות מסוג זה. אם זמנך בידיך ואתה מבקש להתעמק בעניין, קרא את הוראות חוק המקרקעין ובמיוחד את הפרק הדן בביתם משותפים וכן את התקנון הספציפי של הבית המשותף שלכם.