יוסי כהן

חובת השתתפות דירת גן בתשלומים לועד הבית

שלום, מבקש לדעת האם קיים נוהג / סעיף ספציפי בתקנון הבית המשותף המסדיר ו/או קובע הנחיות ברורות באשר לחובה/אי חובה של בעלי דירת גן עבור ועד הבית. סיבה לפטור: אי שימוש במעלית, אי שימוש בלובי ובחדר המדרגות, כניסה נפרדת ועוד. תודה מראש על המענה ושנה טובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

כל אחד מבעלי הדירות בבית המשותף חייב להשתתף בהוצאות ניהולו והחזקתו התקינה של הרכוש המשותף בכפוף להוראות התקנון של הבית. כדי לברר אם קיים פטור ספציפי מתשלום כלשהו או כדי לברר מהו שיעור השתתפותך בהוצאות הנ"ל עליך לעיין בתקנון הבית המשותף שבו מצויה דירתך. אם התקנון אינו מצוי ברשותך, תוכל לקבל העתק סרוק שלו וכן גם את כל יתר מסמכי הרישום של הבית המשותף מלשכת רישום המקרקעין שבה רשום הבית.