רינת אורפלי

צריכת מים משותפת מופרזת

שלום רב, אני דיירת בשכירות בבניין משותף . צריכת המים בבניין בזמן האחרון חריגה בעיקבות פרוייקט גינון של שכנים משועממים . אותם שכנים רוחתים את רכבם בצינור (האם מותר כחוק?) ועושים שימושים פרטיים בצריכה המשותפת . את הצריכה המשותפת החריגה אני מחוייבת לשלם . בערייה ובתאגיד המים אין התייחסות למקרים מהסוג הזה . כיצד עלי לפעול ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רינת, ככלל אסור להשתמש במים משותפים למטרות פרטיות. את יכולה להתלונן בפני וועד הבית המייצג את כלל הדיירים. ברור כי השימוש המופרז והאסור פוגע בכל אחד מהשכנים והאינטרס המשותף של כל הדיירים להקטין או אף להפסיק את הצריכה המשותפת החריגה. אם את יכולה להוכיח את הכמות העודפת של המים שצרכו השכנים המסוימים למטרות פרטיות שלהם וכן את השימושים הפרטיים שלהם במים ממקור מים משותף, תוכלי לעתור למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום בתביעה לצו מניעה ואף לדרוש לחייב אותם בעלות המים שהם "גזלו". כמו כן, הועד יכול לאטום את הברז ממנו מושכים השכנים את המים ע"ח כלל הדיירים וכן לשכנע את השכנים להימנע מרחיצת מכוניותיהם באמצעות מים משותפים.