נחום

מסיבת יום הולדת בחדר דיירים משותף

דייר רכש בביניין דירה,ויקבל אותה בעוד כחצי שנה ,הדייר שרכש את הדירה מבקש לערוך מסיבת יום הולדת לבנו למרות שאינו גר בביניין,וכמובן אינו חתום על התקנון,האם זה חוקי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

אם הדייר שרכש דירה בבית המשותף השלים את תהליך הרכישה, הרי שהוא זכאי לכל הזכויות המוקנות לו כבעל דירה. אם בעל דירה זכאי להשתמש בחדר המשותף המכונה "חדר דיירים" כדי לקיים בו מסיבה. הרי שגם בעל הדירה החדש זכאי לערוך בו מסיבה. התקנון מחייב את כל בעלי הדירות מרגע שהם רכשו דירה בבית המשותף. החוק אינו מחייב את בעלי הדירות לחתום על התקנון וגם אינני מכיר נוהג כזה. לאור הפרטים שמסרת בפנייתך, אני סבור כי בעל הדירה החדש זכאי להשתמש בחדר המשותף המכונה "חדר דיירים" ככל דייר אחר.

נחום

תודה רבה רבה.