מאיר מאשיאן

השכרת מחסן לשימוש מסחרי במושבים

אני מעונין לשכור מחסן לצורך אחסנה מסחרית. האם זה חוקי ? אני מבין שהמחסן נועד במקור לחקלאות. אבל בהרבה מושבים משכירים גם לעסקים. האם הדבר שונה ממושב למושב ? האם אפשר לשלם ארנונה ואז זה כן חוקי ? או שיש כאן הפרה של חוקי המנהל ? שמעתי שיש גמישות מסוימת בזמן האחרון. אבקש לקבל הסבר במידת האפשר. תודה.

עו"ד רגב אלקיים

מאיר שלום ככלל, שכירות במושבים מצריכה אישור רשות מקרקעי ישראל בכתב ומראש. שכירות ללא היתר עשויה להעמיד אותך, לצד המשכר, בפני הליכים פליליים (בתחום התכנון והבניה). עצם תשלום הארנונה אינה מכשירה את השכירות (ארנונה נגבית ע"י המועצה ומתן היתר נעשה ע"י הועדה המקומית לתכנון ובניה) עליך לפנות לעו"ד העוסק בתחום המושבים ע"מ שיציג בפניך את האפשרויות הרלוונטיות בהתאם לדין החל במקום.. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד