איתמר

מכתב על מועמדים לבחירות ועד אגודה

נערכו אצלנו במושב בחירות לועד האגודה. לפני הבחירות נכתב מכתב בעילום שם על המועמדים המכתב לא נשלח לכל התושבים אלא רק לחלק מתושבי המושב. האם המכתב הוא הסתה כנגד המועמדים וגובל בלשון הרע? האם העובדה שהמכתב לא ניתן לכל התושבים יש בזה איזשהיא עבירה?

עו"ד רגב אלקיים

איתמר שלום, משאלתך מובן כי לא מדובר במכתב רשמי של רשויות האגודה, אלא מכתב אנונימי שהופץ ככל הנראה על ידי גורם כלשהו באופן פרטי. על כן, הדבר אינו נוגע להליך הבחירות. לכאורה, אכן מדובר בלשון הרע (תלוי בין היתר בתוכן המכתב), דבר שעשוי להוות עילת תביעה מצד נשוא המכתב כלפי המפיץ, מכוח חוק איסור לשון הרע. בברכה,