ברק אלמוג

חובה או המלצת הרשם לועדת ביקורת

שלום. בקיבוץ מעגן מיכאל ניסחו את תקנון ביקורת כך שרק מרכזי וועדות מחליטות אינם רשאים להיות חברים בועדה. בניגוד להנחיית הרשם שכל החברים בועדה אינם רשאים להיות גם בועדה נוספת. פניתי לאגף השיתופי בתלונה על כך. אך לטענתם הנחיות הרשם לועדת ביקורת זו המלצה לא מחייבת, וניתן באסיפה לעקוף את ההנחיות הללו. האם הנחיית הרשם היא רק המלצה? או שהיא מחייבת את האגודות השיתופיות לפעול על פי הנחיית הרשם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

בהחלטות רשם כתוב אם הם מחייבות או המלצה, שנית מתוכן ההחלטה ניתן להבין במה מדובר