בנימין שרוני מאיזור השפלה.

זיכוי היורש בכספי העיזבון.

שלום רב לעו"ד המכובד. שאלה בנושא מכירת נחלת עזיבון של 2 היורשים : ביהמ"ש מינה כונס -נכסים למכירת הנחלה , לאחר שהנחלה נמכרה, נשלח מהכונס נכסים טופס חתימת הסכמה רמ"י, אל 2 היורשים. יורש אחד כבר חתם על טופס הסכמה,אך היורש השני מתעכב בחתימתו לאחר שנשלח אליו טופס לחתימה על הסכמה בו הוא מתבקש לחתום. השאלה היא: האם כאשר מועד החתימה שקבעו לו יסתיים ללא חתימתו,האם על פי יוכל לבקש עוד הארכה למועד חדש בכדי לחתום על הסכמה ? או האם עיכוב בחתימתו להסכמה זו -מעבר לתאריך שנקבע , ייחשב מבחינת החוק על וויתור על חלקו בנחלה? אודה לתשובתך . בברכה שרוני.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

במקרה דנא מדובר באי ביצוע החלטת בית משפט. אתה לא יכול להסיק כלום מהעדר החתימה על כונס הנכסים לפנות לבית משפט לקבלת הנחיות