שי אשר

האם תביעת לשון הרע כנגד חבר קיבוץ שהיה נושא משרה ניתנת לפרשנות של תביעה כנגד האגודה

תבעתי חבר קיבוץ תביעת לשון הרע, חבר הקיבוץ בתקופה הנדונה היה מנהל הקהילה. התביעה נוגעת לסיפור שקרי שהמציא עלי וסיפר בפורום ההנהלה, התביעה הינה אישית, כלומר שמו מופיע כנתבע, ולא האגודה. להבנתי תביעת לשון הרע היא פעולה שעושה אדם במו פיו בלבד, ולא ארגון. בקשתי למועמדות לוועדת ביקורת בקיבוץ נדחתה לאור סעיף בתקנון הקבוע שראוי רק "מי שאין מתנהל בינו ובין האגודה הליך משפטי...". בעקבות פניתי חזרה בה ההנהלה מאי כשרות, אך ממשיכה לטעון כי קיימת אפשרות לפרש את תביעתי, כתביעה נגד האגודה. האם נכון הדבר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

התביעה היא אישית כנגד הנתבע. יחד עם זאת צריך לראות את הכתוב בה אם הוא קשור לאגודה וכן את התקנון לראות מה סמכותם לדחות מועמדותך