ס. ר. (בת 37 מהצפון)

רשלנות רפואית כתוצאה מניתוח הקטנת חזה

צהריים טובים, לפני כשנה וקצת, החלטתי לעבור ניתוח להקטנת חזה. ביצעתי את הפעולה באופן פרטי, במקום ידוע ומכובד. לאחר שחזרתי הביתה, התלוננתי כמה פעמים על אי נוחות, גירודים ובאמת הייתי כמה פעמים בביקורת, היו גם בעיות של דימום, תחבושות, תפרים, מאוד לא נעים. שנה אחרי ואני שבורה מהמהלך, נשארו לי צלקות גדולות, מכוערות שלא לדבר על זה שאין התאמה בין מה שהובטח לי לפני לתוצאה הסופית ויש גם אסימטריה מסוימת. אנא עזרתך

יאיר סקלסקי, עו"ד

ניתוחים פלסטיים הם בדכ אינם ניתוחים נחוצים מבחינה רפואית. משום כך על הרופא ליתן הסברים מפורטים מאוד לפני הניתוח על כל הסיכונים הטמונים בו. מדברייך נשמע שהסיכונים שנגרמו לך הם אינם תוצאה של רשלנות רפואית (אך הדבר טעון בדיקה) אלא תוצאה סבירה של ניתוח פלסטי. לכן, במידה ולא קיבלת הסברים לפני ביצוע הניתוח תהיה לך עילת תביעה בגין ביצוע ניתוח ללא קבלת הסכמה מדעת.