ניקול

התקן שפג תוקפו והרופא לא אמר

שמתי התקן מלפני כ6 שנים, הרופא לא הסביר לי שיש להתקן תוקף וגם לא אמר מילה בביקורים שלי אצלו אחריי שכבר פג תוקפו, כתוצאה מכך נקלטתי להריון לא רצוי. אני בשבוע 17, יש לי 2 ילדים על רצף ומאוד לא רציתי הריון. זה נחשב לרשלות?

יאיר סקלסקי, עו"ד

הי, כמו כל אמצעי מניעה גם התקן אינו מונע הרמטית כניסה להריון עם או בלי קשר למועד השמתו. לכן אם הרופא לא אמר לך את העובדה הזו אז ניתן לבחון בחיוב תביעת רשלנות. הפסיקה אכן מכירה בלידת ילד לא מתוכנן כרשלנות רפואית במידה וניתן היה למנוע את לידתו, אם בהסבר או אם בפעולה רפואית נכונה כמו החלפת התקן במועד. בנימה אישית, אני הייתי שוקל היטב את הנסיבות הכלליות בטרם הייתי מגיש תביעה כזו, גם אם יש מבחינהתאורטית עילת תביעה.