חיים

העלבת נכה ע"י שוטר תנועה.

שלום רב!! לפני מספר ימים בזמן נסיעתי ברכב עוצר אותי שוטר בשל עבירת תנועה שביצעתי ,השוטר יורד מניידת המשטרה ופונה אלי לרכב ומתחיל לצעוק עלי לפני הילדים כאילו אני אחרון העברינים, ואז הוא מבקש ממני רשיון נהיגה. בשלב זה אני פונה אליו ואומר לו אני בנאדם נכה{ומוציא לו תעודת נכה}אולי תוותר לי. ואז הוא עונה לי בעצבים תתשובה הכי בוטה שאפשר להגיד לנכה "אז אל תנהג כמו נכה". אמרתי לו: למה אתה מדבר ככה על נכים. והוא שינה מהר נושא בלי התנצלות אפילו והמשיך להתעצבן כאילו אין מחר. אולי עברתי עבירת תנועה אבל כל אחד עושה טעות לא צריך להתנפל כאילו אין מחר ולהגיד משפט "אז אל תנהג כמו נכה" למישהו שכרגע אמר לך שהוא נכה. בחיים שלי לא נפגעתי מאדם וביחוד אדם שהוא שוטר כמו בשיחה הזאת הרגשתי ממש צביטה וצער בלב שאמר תמשפט הזה רק נכה יכול להבין את עוגמת הנפש. אני שואל אותך האם זאת הוצאת דיבה ששוטר שאמור להגן על אוכלוסיה חלשה וביחוד נכים מדבר אליך ככה ולא מתנצל אפילו. כמובן שהנני מצפה לשום דבר משוטר שאומר דברים כאלה כי גם אם הוא היה מתנצל זה היה למרעית עין,כי מי שאומר מילים כאלה לנכה הוא מתכוון לזה, ועצוב מאוד שככה שוטר ב2016 חושבים במשטרה. לסיכום:אני יצאתי מאוד פגוע מהאמירה הזאת ואני מעונין לתבוע אותו על הוצאת דיבה כמובן שזאת המילה שלו מול שלי שוטר נגד נכה אודה לך על תשובתך מה עלי לעשות?

עו"ד אורי אבני

חיים שלום, אם תצליח להוכיח בהליך משפטי כי השוטר עלב בך, אכן יש לך עילה לתביעת לשון הרע. אולם בתביעות מסוג זה יש מספר מכשולים לעבור, בהם לשכנע את בית המשפט כי כך נאמר לך ובנוסף, מידת הפיצוי גם אם הצלחת להוכיח זאת לא צפויה להיות גבוהה בשל העבודה שאמירה לא נאמרה בפני קהל ובפומבי אלא רק לך באופן חד פעמי ומצומצם ובשל העובדה שקיימת התייחסות מעט שונה לעיתים בבתי המשפט לשוטרים במילוי תפקידם. על כן, מומלץ להתייעץ כמובן עם עו"ד ולשכלל את השיקולים בעד ונגד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות