א

מסמכים רפואיים ופגיעה בפרטיות

שלום מישהו שאנינ מצאת מולו בהליך ארוך של משא ומתן משפטי - איים עליי שבעקבות ממצאים רפואיים שמצא עליי יתבע אותי בעניין מסויים בכל פעם שאנחנו מתווכחים על נקודה נוספת. ברור שמה שהוא אמר לא יכל להימצא כך ברחוב, אלא שהוא קיבל את המידע ממישהו וכמובן פנה אליו ביוזמתו. זה היה זמן קצר לאחר שביקש ממני מספר תעודת זהות. הוא עוסק בתפקיד בכיר ויש לו גישה למאגרים ממוחשבים של ארגון גדול וציבורי לאו דווקא רפואיים אבל לדעתי תביעה פלילית עלולה להרתיע אותו כולל הרתעה על כזו. מה הדרך הכי מהירה לגרום לו להבין שהוא חשוף לתביעה פלילית? האם כשמנהלים משפט מול מישהו כזה חובת ההוכחה עליי גם אם הוא זה שהצהיר כך בפניי? האם הוא עבר עבירה פלילית? שהרי הוא לא הרופא או האחות, אלא אדם פרטי, אבל ללא ספק הוא חיטט לי במידע רפואי. אגב הוא גם אמר זאת דרך עורך דינו בכמה הזדמנויות לכמה אנשים. האם מכתב התראה מעורך דין פלילי יכול לעזור על מנת לגרום לו להירתע מפתיחת הליך משפטי נגדי? מיותר לציין שהמידע שיש בידיו חלקי ולא בעייתי עבורי אבל מאוד מאוד אישי ואינטימי, וכרגע אנחנו במשא ומתן שחשוב לי לשמר. תודה

עו"ד אורי אבני

שלום א'. יש להפריד בין תביעה פלילית לתביעה אזרחית. תביעה פלילית זהו הליך שנוקטת המדינה נגד מי שעבר על החוק (למעט במקרי קובלנה פלילית), בד"כ לאחר שהוגשה תלונה במשטרה ונפתחה חקירה. מכתב התראה ניתן לשלוח מטעמך לגבי תביעה אזרחית אם אכן אותו אדם עבר על חוק הגנת הפרטיות שלך, לשם כך יש צורך ביותר פרטים על מנת לדעת זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות