טל

לשון הרע ומסירת פרטים

שלום, יש לי רכב ליסינג מהעבודה עליו מודבקת המדבקה "איך אני נוהג". אזרח שטוען שנסע אחרי התקשר ודיבר עם קצין התעבורה בחברה ומסר לו שנהגתי במהירות, כמעט גרמתי לתאונה וחתכתי נתיבים. ברשותי אליבי ממספר אנשים שכלל לא הייתי באזור ו/או ברכב בזמן שלדברי המתלונן בוצעו העבירות. הסנקציות הנהוגות בחברה במידה ויתקבלו תלונות נוספות הם: 1. החרמת הרכב לחודש, ז"א קנס של 3,000 ₪ (המחיר החודשי של הרכב) 2. דיווח למנהלי החברה 3. פגיעה בקידומי בחברה מכיוון שאין לי יכולת אמיתית להתגונן נגד התלונה, בכוונתי להגיש תביעת לשון הרע. קצין הרכב, מסרב למסור לי את פרטי המתלונן. השאלות: 1. האם מקרה זה עונה על תביעת לשון הרע? 2. האם אני יכול לפנות לבימ"ש בבקשה לצו גילוי מסמכים על פרטי המתלונן? ואם כן, לאיזה בימ"ש (תביעות קטנות / שלום)? תודה, טל

עו"ד אורי אבני

טל שלום, מתיאור הסוגיה עולה כי במידה ואכן תיאור פלוני עבודות לכאורה הקשורות לנהיגתך שכלל לא אירעו במציאות ונגרמו לך נזקים בעבודה, הרי שיש בסיס לתביעת לשון הרע בנושא. כפי שציינת, הבעיה תהיה לאתר את זהות המתלונן. בהנחה ופרטיו קיים אצל צד ג', נניח קצין הרכב, ניתן לפנות בצווים שונים לחשיפת זהות המתלונן, אך מדובר בהליך לא פשוט ולא וודאי שבו ישקל האינטרס שלך למול אינטרסים של פגיעה בפרטיות וההנחה שניתן להתלונן באנונימיות וכו'. מומלץ להתייעץ עם עו"ד ולפרוס בפניו את כל הפרטים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות