ירון

אילו הוכחות על לשון הרע צריך להציג בבית המשפט כדי להרשיע?

השכנה שלנו בבניין דפקה לי את הרכב. ולא הודיעה. ראיתי כתמים בצבע הרכב שלה, על הדלתות ועל הרכב שלי ממש בכנף צבע הרכב שלי על שלה. דפקתי לה על הדלת והצגתי בפניה את הנושא. היא קיללה אותי וגירשה אותי. לאחר כמה דקות אני שומע אותה אומרת לשכנים שאני "בעטתי" בה. שקר מוחלט!!! ניגשתי ליד השכנה שהיא אמרה לי את השקר הזה והתעמתתי איתה על רקע השקר הזה. גם הקלטתי אותה בוידאו לאחר מכן הגיע אליי הביתה הבריון של הבניין שאמר "למה בעטת בה".? העמדתי אותו על טעותו והראיתי לו את התמונות וההקלטה. הבין את העניין והלך. הלכתי למשטרה והגשתי נגדה תלונה. גם על כך שקיללה אותי ואיימה עליי. (שתשלח עליי את 3 בניה "שיחסלו "אותי). המשטרה לא עשתה כלום וכבר למחרת סגרה את התיק. ביומיים האחרונים כל השכנים שגרים בקומה שלה מתרחקים ממני. כנראה שהיא הלכה ולכלכה עוד. אני רוצה לתבוע אותה גם על הנזק וגם על עבירה על חוק לשון הרע. האם צריך להביא עדים לבית המשפט? או שאפשר להביא הודעה בכתב או הקלטה שזה מה שהם שמעו ממנה? כמובן שהשכנים לא מוכנים להעיד בבית המשפט...מה עושים במקרה כזה?

עו"ד אורי אבני

שלום ירון, מי שתובע עליו מוטלת ההוכחה להביא ראיות לנכונות תביעתו. ראיות ניתן להביא בכמה דרכים בהם עדים, תמלול הקלטות ע"י גורם מוסמך וכו' עדיף כמובן כמה שיותר על מנת לשכנע את בית המשפט. במקרים שעדים מסרבים להגיע ניתן להגיש את שמם לבית המשפט ולבקש צו שיחייב אותם להגיע ולהעיד (כמובן מדובר בפעולות משפטיות לא תמיד פשוטות ולכן מומלץ להסתייע באיש מקצוע)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות