דן

פרסום שמו של אדם שהצהיר על כוונה לפגיעה בזכויות יוצרים

שלום, יצרתי תוסף למשחק מחשב מסוים והפצתי אותו בפורום כלשהו עם תנאי זכויות יוצרים, שאנשים נדרשים לעמוד בהם. אדם מסוים החליט, בקבוצת וואטסאפ מסוימת, שהוא ישיג ממני את התוסף הזה ויפיץ אותו לכלל האנשים שחפצים בכך (גם כאלו שאינם עומדים בתנאי ההפצה). כתבתי פוסט שאני עוצר את ההפצה בגלל אותו אדם. בהתחלה לא ציינתי את שמו, אך לאחר מספר הודעות כן ציינתי את שמו, במטרה ליידע את משתמשי הפורום הספציפי שאותו אדם מתכוון להפר זכויות יוצרים. יש לי צילומי מסך והקלטות וואצאפ שאותו אדם קורא לאנשים להפיץ את התוסף הזה לכולם ושהוא מתכוון לבקש ממני אותו ולהפיץ אותו, על אף זכויות היוצרים. לאחר יום הסרתי את שמו. חשוב לציין, שפרסום שמו, בפורום מאוד מצומצם, נועד כדי לחשוף את היותו בעל כוונה להפרת זכויות יוצרים, שמוכחת ע"י הקלטות קוליות ותמונות מסך. כמו כן, אותו אדם שהתכוון להפר זכויות יוצרים, פרסם תמונה של מנהל הפורום, שזימן אותו לנזיפה על כוונותיו הזדוניות, במדים נאציים. שאלתי היא כזאת, האם פרסום שמו נחשב כהוצאת דיבה? שוב, כמו שציינתי, קיימות לי הוכחות על כוונותיו להפר זכויות יוצרים, את קריאתו לבקש את התוסף והלפיץ אותו לכל מי שחפץ בכך. את ההודעה עם שמו הסרתי מהרשת ומי שהיה חשוף אליה, היה קהל מצומצם של אנשים.

עו"ד אורי אבני

שלום דן, פרסום שמו עם כוונתיו בהתייחס על עובדות בלבד ללא סילוף המציאות בפורום רלוונטי ומצומצם אינו אמור להחשב כלשון הרע, יתכן ויש סוגיות של פגיעה בפרטיות שצריכות להבחן לאור הפורום, כלליו וקהל המשתתפים (האם פתוח לכולם וכו')

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום לשון הרע והגנת הפרטיות