יואב בב

הפרת סודיות רפואית בב

במהלך ערעור שהיה לי מול קצין התגמולים לגבי נכות רפואית כתוצאה מהשירות הצבאי טענה עו"ד מטעם הפרקליטות שבשאלון שנשאלתי האם יש מחלות נפש במשפחה כתבתי שאין בעוד לאבי יש פוסטראומה כידוע שאינה מחלת נפש אלא הפרעה. שאלתי היא-אבא שלי לא חתם לה מעולם על ויתור סודיות רפואית אז כיצד היא השיגה מידע אישי על אבי מהביטוח לאומי? האם מותר לה להשיג מידע כזה או לפרסם אותו בבית המשפט? והאם זה קביל כראיה לבית משפט מכיון שהושגה תוך הפרת הגנת הפרטיות?

יאיר סקלסקי, עו"ד

מהשאלה לא ברור האם המידע אכן מצוי אצלה או שהיא עסקה ב"דייג". על כל פנים אין לה כל יכולת לעשות שימוש במידע שהושג תוך הפרה של פרטיות וסודיות רפואית של אדם אחר.