חנן פת

טינטון פועם הוחמר מאד בגלל תרופה. שיקרו לי לגבי תופעות לוואי

סבלתי מטינטון פועם (פולסטילי) במשך חודש. הלכתי לפסיכיאטר שרשם לי כדורי אלטרול נגד OCD וכדורי ואבן לשינה. הפסיכיאטר אמר שהאלטרול לא גורם לטינטון ויש לו רק תופעות לואי קלות כמו עצירות. האמת שמבחינת ההסברים שלו , היה אפשר להבין שהטינטון אולי יתגבר , אבל מרגע שאמר שהוא לא גורם לטינטון ולא הזכיר שעלול להחמיר טינטון ורק תופעות לוואי קלות, כך הדבר התקבע אצלי. לקחתי כדור אלטרול וכדור ואבן , מה שבסופו של דבר החמיר את הטינטון לרמה בלתי נסבלת, קשה לי להתרכז בעבודה, להנות מסרט, זה פשוט הרס לי את החיים.הטינטון הוא 24/7. לפני התרופה, הטינטון היה חלדש ויכולתי לחיות איתו. מאז התרופה התחלתי ללכת לרופאים ,בדיקות שמיעה, מטפלים, לפני התרופה ביקרתי רק פעם אחת אצל רופאת אף אוזן גרון, כשהטינטון החל. מהם סיכויי התביעה ?

יאיר סקלסקי, עו"ד

באופן עקרוני, על מנת לבסס תביעה בגין רשלנות רפואית בשל נזק שנגרם מטיפול תרופתי יש לאזן בין הצורך בתרופה למידת הנזק/תופעות הלוואי. ההסברים הרפואיים הם דבר חשוב ויסודי אולם הם לא חזות הכל ואם מידת הנזק פחותה מהצורך הרפואי שבנטילת התרופה אזי לא נכון להגיש תביעה. אם האיזון הפוך אז יש לשקול זאת אולם אז יש לבחון גם את מידת הנזק וכדאיות ניהול ההליך.