ירדן ישראל

רשלנות רפואית בהשגחה על מטופל של בית חולים

בוקר טוב עו"ד סקלסקי, סבא שלי אושפז בבית חולים אחרי נפילה בבית. כנראה כשהלך לשירותים נפל מהמיטה ויש לו שבר שכמובן לא היה לו קודם. האם האחיות והצוות לא היו צריכים לשמור ולהשגיח עליו? אני לא יודעת אם הוא החליק או שפשוט נפל מהמיטה, מודה לך

יאיר סקלסקי, עו"ד

עצם העובדה שאדם נופל בבית חולים אינה מקימה עילת תביעה ברשלנות ויש לבחון האם היה מכשול שגרם לכך והאם ניתן היה למנוע את הנפילה. כמו כן יש לבחון את אמדן הסיכון לנפילות שנכתב בזמן אמת ולבחון האם הוא היה בסיכון לנפילה ולא הושגח כראוי. אפשר לבחון גם האם אמדן הסיכון היה נכון והאם הוא לא היה בסיכון לנפילה ונכתב שלא.