שי לביא

עד מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית על מום שלא אותר בבדיקת אולטראסאונד בהריון?

לבן שלי (בן 7 וחצי) נמצא ככל הנראה מום בלב ASD, לא ברור אם מלידה או לא האם היתה אפשרות לגלות זאת במהלך בדיקות ההריון והאם יש התיישנות במקרה כזה? יהיה בעוד כמה חודשים בן 8

יאיר סקלסקי, עו"ד

השאלה אם ניתן לגלות ASD במהלך ההריון היא שאלה רפואית. מניסיוני התשובה היא שלא תמיד ניתן. לכן יש לבחון האם במקרה שלך ניתן היה לגלות את המום. מבלי להיכנס לשאלה האם ישנה עילת תביעה ברשלנות רפואית / הולדה בעוולה, מועד ההתיישנות בתביעות מסוג זה הוא 7 שנים מיום הלידה. עם זאת אינני ממליץ להמתין עד תום תקופת ההתיישנות ולפנות לבירור העילה כבר כעת ומקסימום בגיל שנתיים/שלוש. בהצלחה