אלי

תביעת מחצית מהרכוש וכתובה בבית דין רבני

שלום, ביני לבין אשתי התנהלו הליכים בבית המשפט למשפחה, בסופם ניתן פסק דין לחלוקת הרכוש ביננו. חשבתי שבזה נגמרו העניינים הכספיים ביננו, אבל אז הגענו לדיון בבית הדין הרבני בתביעת הגירושין שהגשתי, ואשתי עומדת על כך שהיא זכאית גם לכתובה. למיטב הבנתי אשתי אינה יכולה לקבל גם מחצית מהרכוש (ולדעתי אף יותר) וגם את כתובתה. האם אני צודק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

אלי שלום, באופן עקרוני אתה צודק. בתי הדין הרבניים בדרך כלל פוסקים זכאות או היעדר זכאות לכתובה, על פי הכלל ש "אין כפל מבצעים". משמעות הכלל היא, כי אישה איננה יכולה לקבל גם את כתובתה וגם זכויות כספיות רכושיות מהבעל, שלפי דין תורה אינן מגיעות לה. כלומר, בית הדין לא יפסוק לאישה את כתובתה לאחר שהיא גבתה מהבעל באמצעות בית המשפט וחוק יחסי ממון, כספים ורכוש אשר אינם מגיעים לה על פי דין תורה. יחד עם זאת, לא כל הדיינים בבתי הדין הרבניים בארץ מחזיקים בגישה זו ולכן יש לנקוט במשנה זהירות עם קבלת חוות דעתי זו. בהתאם, כדאי לך להיוועץ באופן פרטני עם עו"ד בתחום דיני המשפחה, אשר ישמע ויבין את מלוא התמונה ויוכל לתת לך ייעוץ אישי יותר. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני