יוסף

באילו עניינים מחליטים בבית הדין הרבני

אני רוצה להגיש תביעת גירושין נגד אשתי בבית הדין הרבני כי היא בוגדת בי. אמרו לי שאפשר לבקש שכל העניינים שלנו יהיו בתוך התביעה, אני מתכוון הדירה שלנו, הפנסיה שלי, הילדים ואפילו המזונות. זה נכון??? כי פעם שמעתי שאי אפשר להחליט בבית הדין על המזונות של הילדים, כלומר הכסף שאני צריך לשלם להם (אפילו שאני לא חושב שאני צריך לשלם, היא הרי בגדה בי!). בקיצור אני לא מבין איך זה עובד. אין לי כסף לעורך דין ואני רוצה ללכת לבד לבית הדין ולבקש שהם יחליטו על הכל ויתחשבו בזה שאשתי בגדה בי עם השכן של ההורים שלה, שם היא נמצאת כל הזמן. תודה, יוסף

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

יוסף שלום, ניתן לכרוך בתביעת הגירושין המוגשת לבית הדין הרבני את נושאי הרכוש שציינת, את נושא משמורת הילדים וזמני השהייה של כל אחד מכם עמם ואת מזונות האישה. לאחרונה, אף מתפתחת מגמה לפיה ניתן לכרוך בתביעת הגירושין גם את מזונות הילדים, מה שהתאפשר בעבר רק בהסכמת שני הצדדים (אחרת זה היה נתבע בבית המשפט לענייני משפחה). לכן מומלץ, אם וככל שאתה סבור שזו הערכאה הנכונה להתדיין בה, לכרוך בתביעת הגירושין את כל הנושאים המוזכרים (רכוש, משמורת, מזונות אישה ומזונות ילדים), בשים לב לעמידה במבחני הכריכה בקשר לכל אחד מהנושאים. בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני