לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירה

שאלה לגבי לקוחות - מקווה שאני בפורום הנכון

בחודש מאי פתחתי תיק עצמאי ברשויות המס, אני עוסק פטור ובמקביל כרגע כשכירה, אני מובטלת. מאז פתיחת התיק ברשויות המס ועד היום עבדתי כקבלנית משנה עם בחורה אחת שהיא שכירה וגם עצמאית במקביל, ומפרישה עבודה אלי (תמלולים מהבית). אתמול (יום ג') הייתי בראיון עבודה כשכירה בחברה שמספקת בין היתר תמלולים ללקוחות קבועים וגדולים שלה. התפקיד שאעסוק בו הוא תמלולים. בראיון עלה הנושא שאני פרילנסרית שעובדת כקבלנית משנה עם אותה בחורה, ואותה בחורה מסתבר לא עובדת עם החברה הזו, זה דבר אחד. דבר שני, במהלך הראיון, העלה המנכ"ל את החשש שלו שאולי יצא מצב כלשהו, בדיעבד, שאקח ממנו לקוחות, כשאני עובדת עם הבחורה הזאת. מתוך היושר האישי שלי, העליתי את האופציה של חתימה על כתב סודיות ביני לבינו, אך הוא לא הסתפק בכך ובעצם לא אישר שאכן תהיה חתימה על כתב כזה. בנוסף מתוך יושר אישי שלי, ומתוך אולי חוסר מחשבה מספיק מעמיק, אמרתי שלא אעבוד עם הבחורה במידה ואכנס לעבוד בחברה שלו, ובדיעבד אני חושבת, שאין קשר בין הלקוחות שמגיעים אליה לבין הלקוחות שלו. ובנוסף, במידה וארצה בזמן שאני מועסקת אצלו לפתח את העסק שלי האישי, ידיי יהיו כבולות, כי אני עובדת אצלו, והוא העלה את החשש שלו שאקח ממנו לקוחות. אין לי עניין וחצי עניין לקחת לקוחות של מישהו אחר, ואני בהחלט מבינה את החשש של אותו מנכ"ל, ואת הזכות המלאה שלו לשמור על עצמו. אך האם יש באפשרותו לכבול את ידיי, למנוע ממני לעסוק כקבלנית משנה עם אותה בחורה, או לשווק את עצמי ולרכוש לקוחות ולמנף את העסק שלי, כל עוד אני מועסקת אצלו כשכירה (היום המנכ"ל הודיע לי שהתקבלתי לעבודה), וישנה התנגשות עם תחום העיסוק? האם חלה עלי איזושהי חובה בכלל לידע אותו אם אני עובדת כעצמאית לאחר שעות העבודה אצלו כשכירה? אני מרגישה שידיי כבולות ללא הגיון.

סער גרשוני, עו"ד

שירה שלום, הפורום הרלוונטי לשאלתך באשר לסוגיות של עבודה כשכיר וכעצמאי הוא פורום העוסק בדיני עבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים