לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסף

שאלה בזכויות יוצרים

שלום רב, 1. כתבתי ספר וכבר יש לי הוצאה שתוציא אותו לאור. בספר יש מספר פרקים כשבראש כל פרק הבאתי מובאה/ציטוט קצר (בין 10-15 שורות) מכתבות שהופיעו בידיעות אחרונות, ביניהם סופר ידוע, עיתונאים ואנשי ציבור. כל מובאה הוכנסה למרכאות ובסופה ציינתי את שם המצוטט עם תפקידו. האם עלי לבקש את אישור המצוטטים או העיתון? 2. כנ"ל מהאינטרנט. מותר לי להזכיר בספרי שמות שהתפרסמו באינטרנט ביוזמת ובתוכם מקרים שאנשים כתבו על עצמם עם שמם המלא? 3. כנ"ל לגבי פסקי דין: מותר לי להזכיר את שם הנאשם, שם השופט, שם הקורבן - כשכל אלה כבר הוזכרו בעיתונות הכתובה והמשודרת? תודה רבה על תשובותיך.

סער גרשוני, עו"ד

אסף שלום רב, בטרם אענה לך על שאלותיך אמליץ לך לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בתחום על מנת למנוע טעויות, שכן, במסגרת הפורום אני יכול לענות על שאלות כלליות, שכן איני יודע מה בדיוק כתבת ומה בדיוק ציטטת, ועל כן הייעוץ הינו כללי ולא ספציפי. 1.אני ממליץ לך לפנות ולבקש אישור, שכן, ייתכן והקטע שלקחת מהכתבה (שעל פניו אינו קצר) יכול להוות הפרת זכויות יוצרים. 2. במידה ומדובר באזכור בלבד ולא בהעתקה של חלקים מהכתבות, ככלל אינן מניעה. יחד עם זאת הייתי ממליץ להעביר הנושא לבדיקה מעמיקה. 3.פסקי דין שפורסמו אין מניעה מלהזכיר אותם, כל עוד הכתוב בספר הוא מסתמך על פסק הדין עצמו, כפי שאתה קראת אותו והעובדות המובאות שם. קח בחשבון שהסתמכות על כתבה בעיתוןשייתכן שאינה מדוייקת יכולה להוביל לתביעת לשון הרע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים