לקיחת חומרים לפרסום אישי
שלום, אני כותבת ספר על בן-אדם ציבורי שנפטר מלפני מספר שנים העולה על 60 שנה. אני עובדת כבר כמה זמן במוזיאון של הבית שהיה של אותו אדם. האם מותר לי להשתמש בחומרים והידע שרכשתי בעבודה שלי ללא הודעה לגוף האחראי על המקום- שכן אני מסיימת לעבוד בעוד כמה ימים והחלטתי לכתוב את הספר התרחשה רק לאחר שכבר התחלתי לעבוד. בנוסף ישנם אנשים פה שמספרים לי סיפורים שהציבור שמגיע לפה לא מקבל- סיפורים אלו הם חומרים שאני אשמח להשתמש בהם, אך האם מותר לי להשתמש בהם ללא ידיעתם- לתת להם הוקרה בספר זו לא בעיה, אך האם מותר להם למנוע ממני מלפרסם את הסיפורים שלהם?
שלום דנה, שאלתך מורכבת מדי בכדי שיהיה אפשר להשיב עליה במסגרת הפורום וכן חסרים בה מידע ונתונים רבים בכדי שיהיה אפשר להשיב עליה. לפיכך, אני ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי קונקרטי אצל עורך דין העוסק בתחום זכויות היוצרים. ככלל, אדגיש כי בהחלט מרבית המסמכים/חומרים והמידע אשר נמצא במקום עבודה של פלוני, שייך למעסיקו של פלוני ולא לפלוני. אסור יהא לפלוני לעשות בחומרים, מסמכים ומידע זה שימוש אלא אם מעסיקו התיר לו לעשות כן ובהתאם לתנאי ההיתר. עם זאת, מאחר ולא ברור בדיוק באילו חומרים/מסמכים/מידע את רוצה לעשות שימוש במקרה שלך והאם אלו שייכים למעסיק או לגורמים אחרים אני ממליץ לך לבחון באמצעות פנייה לעו"ד העוסק בתחום זכויות יוצרים לשם קבלת ייעוץ משפטי קונקרטי לעניינך. בברכה,